Theater de Schalm

Theater de Schalm in Veldhoven is een gezellig en intiem theater, gevestigd in het CityCentrum van Veldhoven. Met een grote zaal met 460 plaatsen en een kleine zaal met 180 plaatsen biedt het ruimte aan tal van artiesten en theaterdisciplines. Met een professioneel theaterprogramma met ruim 160 voorstellingen is er voor elk wat wils. Van oudsher is cabaret in De Schalm breed vertegenwoordigd, maar het theater biedt ook een ruim aanbod op het gebied van jeugdvoorstellingen, dans, toneel en (klassieke) muziek.

Naast een theater is De Schalm ook een bioscoop. In het aankomende theaterseizoen kan je er tussen oktober en april terecht voor twee films per maand, vertoond op dinsdag- en woensdagavond. Het volledige filmprogramma is al bekend.

Benieuwd naar ons volledige programma?

Of wil je meer weten over Theater de Schalm?

No Dutch Required

A number of performances in our program have been labeled ‘No Dutch Required’. These shows can easily be understood by those who don’t speak Dutch. The international language of music and dance requires no words!

Gratis rondleidingen

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van Theater de Schalm? Een van onze ervaren rondleiders neemt je mee langs het toneel, de coulissen, de kleedkamers, de regiekamer en nog veel meer. Je krijgt een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven!
De magie van Theater de Schalm huist in alle hoeken van het gebouw…

– Gratis toegang
– Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar

Escape Theater

Een escape room maar dan anders!

In Theater de Schalm speel je het unieke Escape Theater! De spelopzet is hetzelfde als bij een reguliere escape room; je lost zo veel mogelijk spellen, raadsels en puzzels op binnen de vastgestelde speeltijd van 1 uur. Het doel is echter niet om te ontsnappen, maar om een ster te worden. Hoe je dit doet? Daar kom je gaandeweg het spel achter!

Werk samen, los op, ben creatief, verzamel en vind de sleutel naar jouw ‘minute of fame’!
– Voor iedereen vanaf 16 jaar
– Te spelen met 4 tot 8 personen
– Prijs 95 Euro

Seat & Meet

‘Seat & Meet’ brengt ‘alleengaande’ theaterbezoekers samen. Onder begeleiding van een gastvrouw vanuit De Schalm, kunt u vanaf drie kwartier voorafgaand aan de voorstelling terecht aan een gereserveerde tafel. Tijdens de pauze en na afloop zit u ook hier. Tijdens voorstelling zit u, samen met de gastvrouw, ook in de zaal bij elkaar. De Schalm heeft een aantal voorstellingen geselecteerd voor ‘Seat & Meet’.

Theater de Schalm in Veldhoven is een gezellig en intiem theater, gevestigd in het CityCentrum van Veldhoven

Schalm voor kinderen

Met kinderen naar het theater? Super! Kinderen kunnen niet vroeg genoeg kennis maken met podiumkunsten. Theater de Schalm programmeert elk seizoen circa 20 voorstellingen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Deze worden zoveel mogelijk in de weekenden en schoolvakanties gepland.

Schalm Cinema

Twee keer per maand is er Schalm Cinema. Van oktober tot half april vertoont De Schalm twee keer per maand een film op dinsdag- en woensdagavond om 20.00 uur. Een toegangskaartje kost €8,00.

Zakelijk verhuur

Op zoek naar een geschikte locatie voor jouw bedrijfsevenement, vergadering, receptie, personeelsfeest, congres, workshop, presentatie of viering? Bij Theater de Schalm ben je altijd aan het juiste adres!  Ons theater ligt op een gunstige en gemakkelijk bereikbare locatie. Er zijn goede parkeermogelijkheden en wij zijn ook goed met het openbaar vervoer te bereiken. Wij leveren maatwerk voor elk budget in een bijzondere omgeving. Heb je interesse en wil je graag meer weten over de mogelijkheden?
Mail gerust naar evenementen@deschalm.com.